מכון חרוב - דו"ח שנתי 2020

פרופ' אשר בן-אריה

. ואיזו שנה זו היתה! 2020 אני שמח וגאה להציג את הדו"ח המסכם את פעילות מכון חרוב בשנת

היא החלה בתנופת עשיה של המכון בארץ ובחו"ל, שלרגע נדמה היה שתבלם עם הופעת הקורונה, והנה למרות הקורונה והמגבלות שהגיעו בעקבותיה אנו מסיימים אותה בתחושת גאווה. המכון עשה חיל, וחיזק את מעמדו כגוף המוביל בארץ ומהמובילים בעולם, בכל הקשור לקידום ידע והכשרת אנשי מקצוע בתחום התעללות בילדים. הדו"ח שלפניכם מספר סיפור מדהים. על הצלחתנו בשנת הקורונה, על המשך הובלת יוזמות חדשות, פריצת גבולות פיסים ווירטואלים, הגדלת הקהלים איתם אנו עובדים – וכל זאת מבלי להתפשר. המכון הגדיל את רמת הפעילות שלו 2020 המספרים והנתונים שלפניכם מספרים את הסיפור בפשטות. בשנת משנים קודמות. בתום השנה התבהר שביצענו מספר רב יותר של תוכניות והכשרות והגענו לקהל גדול יותר מהתקציב המתוכנן. 85%- מהמתוכנן. כל זאת לא רק בשמירה על מסגרת התקציב, אלא בניצול של כ ההתאמה המהירה שלנו למתן הכשרות בזום, פיתוח תוכניות לימוד והכשרה חדשות, והשימוש בפלטפורמות וירטואליות כדי להתגבר על גבולות פיסיים ומרחקים – כל אלו עמדו בבסיס ההצלחה שלנו השנה. התחלנו במיזם 2020 אני מבקש לשים זרקור מיוחד על פיתוח מגוון התוכניות של "חרוב באוויר". כבר במרץ "חרוב מהספה", סדרה של הרצאות בזום לאנשי מקצוע. המיזם התרחב במהירות הן בישראל והן בחרוב-ארה"ב בטולסה, ואלפים רבים של אנשי מקצוע נהנו ממנו ורכשו ידע חדשני וחיוני. בתוך מספר שבועות פיתחנו את המיזמים המשלימים של "חרוב בחברותא", סדנאות ארוכות יותר למספר מוגבל של משתתפים, ו"חרוב בהמשכים", קורסים וירטואלים לאנשי מקצוע. גם כאן זכינו לאלפי משתתפים בפעילויות בעברית, ערבית ואנגלית. פעילויות "חרוב באוויר" חצו גבולות וזימנו לנו משתתפים ממדינות ערב ומהרשות הפלסטינאית, וגם ממדינות רבות אחרות (אוסטרליה דרך אירופה, המזרח התיכון וצפון אמריקה). הפעילויות התגבשו מקצועית וזכו להצלחה כה רבה, עד שהפכו לחלק מרכזי ומתמשך בפעילות של המכון וישארו איתנו גם בעתיד. המעבר לפעילות וירטואלית בחלקה אפשר לנו לחזק את הסינרגיה עם חרוב-ארה"ב, ולהציע מגוון הרצאות והשתלמויות ללא גבולות בשפה האנגלית. אך לא פעילות וירטואלית בלבד היתה בשנה האחרונה. לאורך כל השנה, בהתאם להנחיות הקורונה, המשכנו לקיים (למעט בסגרים) פעילויות פרונטאליות והכשרות היברדיות שנערכו בשילוב פיסי ווירטואלי. במסגרת פעילויות אלו, ראויה לציון מיוחד התרחבות העבודה שלנו עם מסגרות חינוכיות והמשך הכשרה ועבודה משותפת עם עמותות וארגונים מובילים בתחום הרווחה בישראל. גם הפעילות עם הלשכות המקומיות לשרותי רווחה התחזקה, ובמיוחד ראויה לציון העובדה שהצלחנו לראשונה להרחיב את פעילותינו עם אנשי מקצוע פרא-רפואיים – מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת ועוד.

| 2020 דו"ח שנתי 3

Made with FlippingBook Digital Publishing Software